Publikavimo data: 2024-04-17
Gnocchi sriuba
Gausus vištienos sultinys su morkomis ir mažais itališkais gnocchi bus sveikas ir skanus naujas mėgstamiausių pirmųjų patiekalų sąrašo papildymas. Skaidri gnocchi sriuba patiks išrankiems vaikams, kuriuos sudomins juokingi bulvių koldūnai. Stebintiems savo figūrą klasikiniai gnocchi kaip atskiras patiekalas gali pasirodyti per daug kaloringas. Kita vertus, sriuba su gnocchi leis perimti itališkas tradicijas ir nepriaugti svorio.
Žingsnis 1
Paruoškite atsargas. Vištienos filė sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir užvirinkite. Sultinį pagardinkite druska, lauro lapu ir keliais pipirų grūdeliais. Palikite sultinį virti ant silpnos ugnies dar apie 20 minučių. Nuimkite sultinį nuo ugnies ir išimkite vištienos filė. Atvėsinkite ir perkoškite sultinį, išimkite lauro lapą ir pipirus.
Žingsnis 2
Sutrinkite bulves, įmuškite kiaušinį ir suberkite ryžių miltus. Pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Tešlą iškočiokite į ploną 1,5-2 cm skersmens dešrelę ir supjaustykite 2 cm ilgio gabalėliais. Šaukštu arba šakute lengvai suspauskite tešlos gabalėlius.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Supjaustykite mėsą maždaug 1 cm gabaliukais ir suberkite juos į sultinį. Vėl užvirinkite sultinį. Į sultinį sudėkite iš anksto supjaustytas morkas, o po 2-3 minučių - bulvių gnocchi. Sriubą virkite dar apie 5 minutes. Patiekite gnocchi sriubą porcijomis, kiekvieną porciją apibarstydami smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos