Gongbao vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Gongbao vištiena

Gongbao vištiena yra populiarus Sičuano virtuvės patiekalas. Vištienos filė būna minkšta ir sultinga, o dėl daugybės prieskonių ji įgauna aštrų ir pikantišką skonį. Šio patiekalo galite užsisakyti beveik bet kuriame kinų restorane arba pasigaminti patys.
Gaminimo laikas
325 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 5/5
Reitingas: 3.68/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Gongbao vištiena Žingsnis 1
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką, pipirus ir imbierą. Svogūną padalykite į baltąją ir žaliąją dalis. Filė supjaustykite vienodais kubeliais. Sumaišykite sojų padažą, krakmolą, cukrų, actą ir sezamų aliejų.

Žingsnis 2

Gongbao vištiena Žingsnis 2
Sojos ir acto mišinį padalykite į dvi dalis. Viena dalimi užpilkite vištienos filė ir palikite marinuotis šaldytuve bent 5 val. Į antrąją mišinio dalį įpilkite vandens.

Žingsnis 3

Gongbao vištiena Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite visą augalinį aliejų ir kepkite vištienos gabalėlius vienu sluoksniu keptuvėje, maišydami filė karštame aliejuje 3-4 minutes. Išimkite vištieną iš keptuvės skepetaite.

Žingsnis 4

Gongbao vištiena Žingsnis 4
Tame pačiame aliejuje kelias sekundes pakepinkite smulkintą papriką, česnaką ir imbierą, tada suberkite žemės riešutus, baltąją svogūno dalį ir filė. Supilkite antrąją sojų ir acto mišinio dalį. Nuolat maišydami palaukite, kol padažas sutirštės. Iš viso kepkite ne ilgiau kaip 6-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos