Publikavimo data: 2025-08-17
Gongbao vištiena
Gongbao vištiena yra populiarus Sičuano virtuvės patiekalas. Vištienos filė būna minkšta ir sultinga, o dėl daugybės prieskonių ji įgauna aštrų ir pikantišką skonį. Šio patiekalo galite užsisakyti beveik bet kuriame kinų restorane arba pasigaminti patys.
Žingsnis 1
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką, pipirus ir imbierą. Svogūną padalykite į baltąją ir žaliąją dalis. Filė supjaustykite vienodais kubeliais. Sumaišykite sojų padažą, krakmolą, cukrų, actą ir sezamų aliejų.
Žingsnis 2
Sojos ir acto mišinį padalykite į dvi dalis. Viena dalimi užpilkite vištienos filė ir palikite marinuotis šaldytuve bent 5 val. Į antrąją mišinio dalį įpilkite vandens.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite visą augalinį aliejų ir kepkite vištienos gabalėlius vienu sluoksniu keptuvėje, maišydami filė karštame aliejuje 3-4 minutes. Išimkite vištieną iš keptuvės skepetaite.
Žingsnis 4
Tame pačiame aliejuje kelias sekundes pakepinkite smulkintą papriką, česnaką ir imbierą, tada suberkite žemės riešutus, baltąją svogūno dalį ir filė. Supilkite antrąją sojų ir acto mišinio dalį. Nuolat maišydami palaukite, kol padažas sutirštės. Iš viso kepkite ne ilgiau kaip 6-7 minutes.
Kategorijos