Publikavimo data: 2024-05-25
Gordono Ramzio jautienos wellingtonas.
Jautienos wellingtonas - tai šventinis skanėstas, kuris, pasak gandų, kilęs iš Didžiosios Britanijos. Tačiau tiksli kilmės istorija išlieka paslaptis. Šiandien jis ruošiamas kaip pagrindinis šventinis patiekalas arba porcijinis, t. y. kaip sotus užkandis. Išskirtinis patiekalo bruožas - sluoksniuota tešla, į kurios vidų dedama sultinga mėsa. Virtuvės guru, garsusis Gordonas Ramzis, pasidalijo švelnios jautienos gaminimo receptu, todėl dabar šį kulinarinį šedevrą galite atkurti namuose.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Mėsą nusausinkite servetėle arba popieriniu rankšluosčiu ir gerai įtrinkite druska bei pipirais. Paruoštą jautieną kepkite ant didelės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Po to mėsą sudėkite ant lėkštės ir aptepkite garstyčiomis.
Žingsnis 2
Apdorokite grybus. Mikseriu susmulkinkite grybus į paštetą. Susmulkintus grybus sudėkite į sausą keptuvę ir kepkite, kol išgaruos visas skystis - apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Suvyniokite jautieną į tešlą. Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą maždaug 4-5 mm storio. Ant tešlos sudėkite grybus, kumpį ir mėsą. Apvyniokite mėsą iš keturių pusių ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite jautieną. Jautieną dėkite ant kepimo skardos arba kepimo indo siūle žemyn. Tešlą patepkite kiaušinio tryniu , pabarstykite druska, padarykite tešloje nedidelius įpjovimus. Mėsą pašaukite į iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite patiekalą 20 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir palikite dar 15 minučių. Paruoštą patiekalą 10-15 minučių atvėsinkite kambario temperatūroje.
Kategorijos