Publikavimo data: 2024-06-13
Granatų pjaustymas
Mėsos kotletai yra geležies ir vitamino B12 šaltinis, o jei prie jų pridėsite granatų, šis poveikis bus dar stipresnis, be to, patiekalas įgaus išskirtinį skonį. Žodis "granatas" lotyniškai reiškia "grūdėtas", o šis vaisius buvo žinomas dar senovės Egipte. Azerbaidžane granatas yra nacionalinis vaisius - čia auga visos jo veislės, o spalio 26 d. švenčiama net Granato diena. Šią dieną ragaujamos šviežio derliaus granatų sultys.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Įtrinkite mėsos gabalėlius paprika, druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę su 1 valgomuoju šaukštu aliejaus. Sudėkite mėsą į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 5 min.
Žingsnis 2
Kepkite kotletus, kol iškeps. Kitoje keptuvėje likusiame aliejuje apkepkite svogūną, kol taps auksinis. Į svogūnus suberkite granatų sėklas ir išmaišykite, lengvai jas sutrinkite. Sudėkite kotletus į tą pačią keptuvę ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos