Greita baklava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Greita baklava

Labai greitai paruošiamas rytietiškas saldumynas, kuris, be to, būna nerealiai skanus.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
91 min.
Kalorijos
336 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Greita baklava Žingsnis 1
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite kepimo skardos dydžio sluoksniu ir kepkite, kol taps auksinė.

Žingsnis 2

Greita baklava Žingsnis 2
Tuo tarpu kiaušinių baltymus išplakite iki baltumo, po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Suberkite vaniliną, cinamoną ir smulkintus riešutus.

Žingsnis 3

Ant apatinio tešlos sluoksnio dėkite baltymų mišinio, paskirstykite jį, tada vėl dėkite jau atvėsusią dalį ir įdarą. Viršų patepkite kiaušinio tryniu ir viršutiniame tešlos sluoksnyje padarykite rombo formos įpjovas.

Žingsnis 4

Greita baklava Žingsnis 4
Kepkite iki auksinės spalvos 180 °C temperatūroje apie 30-35 minutes, išimkite ir įpjaukite gilesnius įpjovimus. Ant viršaus užpilkite sviesto ir medaus sirupo ir vėl pašaukite į orkaitę 5 minutėms. Palikite visiškai atvėsti, kad sirupas įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos