Publikavimo data: 2024-06-24
Greita baklava
Labai greitai paruošiamas rytietiškas saldumynas, kuris, be to, būna nerealiai skanus.
Žingsnis 1
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite kepimo skardos dydžio sluoksniu ir kepkite, kol taps auksinė.
Žingsnis 2
Tuo tarpu kiaušinių baltymus išplakite iki baltumo, po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Suberkite vaniliną, cinamoną ir smulkintus riešutus.
Žingsnis 3
Ant apatinio tešlos sluoksnio dėkite baltymų mišinio, paskirstykite jį, tada vėl dėkite jau atvėsusią dalį ir įdarą. Viršų patepkite kiaušinio tryniu ir viršutiniame tešlos sluoksnyje padarykite rombo formos įpjovas.
Žingsnis 4
Kepkite iki auksinės spalvos 180 °C temperatūroje apie 30-35 minutes, išimkite ir įpjaukite gilesnius įpjovimus. Ant viršaus užpilkite sviesto ir medaus sirupo ir vėl pašaukite į orkaitę 5 minutėms. Palikite visiškai atvėsti, kad sirupas įsigertų.
Kategorijos