Publikavimo data: 2025-08-19
Greitai keptos bulvės su sūriu
Ar jūsų mėsos delikatesui reikia gero garnyro? Arba, priešingai, namuose nėra mėsos, bet norite sočiai pavakarieniauti? Bet kuriuo atveju padės šis paprastas, bet labai skanus bulvių gaminimo būdas, kuriam reikia mažiausiai ingredientų.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves. Supjaustykite jas griežinėliais. Tame pačiame etape galite įjungti orkaitę, kad ji įkaistų iki 200 laipsnių pagal Celsijų režimu "Viršus ir apačia".
Žingsnis 2
Kepimo formą, kurioje kepsite, patepkite augaliniu aliejumi. Taip pat būtina riebalais patepti sieneles, kad bulvių griežinėliai prie jų nepriliptų.
Žingsnis 3
Užpildykite formą bulvėmis. Jei reikia, įberkite druskos ir išmaišykite. Taip pat galite įberti prieskonių, kurie galutiniam patiekalui suteiks intensyvesnį skonį.
Žingsnis 4
Ant bulvių sudėkite sūrį. Galite jį supjaustyti lakštais arba sutarkuoti stambia tarka. Yra variantas: sūrį galima dėti iš karto, tada ant virtų bulvių susidarys sūrio plutelė, arba likus 10 minučių iki visiško bulvių iškepimo, tada jis taps minkštas ir pasiskirstys tarp bulvių griežinėlių.
Žingsnis 5
Sūrį ant viršaus aptepkite majonezu. Geriau jį tepti kepimo šepetėliu, kad visiškai padengtų paviršių. Majonezas reikalingas tam, kad sūris aukštoje temperatūroje nesudegtų.
Žingsnis 6
Pašaukite į orkaitę 50 minučių. Periodiškai tikrinkite dantų krapštuku. Kai bulvės bus minkštos, o sūris pradės kepti, patiekalas paruoštas!
Kategorijos