Greitai marinuoti baklažanai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Greitai marinuoti baklažanai

Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
13 kcal.
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Greitai marinuoti baklažanai Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus išilgai perpjaukite į 4 lygias dalis. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir įkaitinkite iki didžiausios ugnies. Kai vanduo užvirs, į puodą suberkite baklažanų gabalėlius ir virkite 5-7 minutes. Tuomet išimkite daržoves dantytu šaukštu, perkelkite jas į sietelį ir leiskite skysčio pertekliui nutekėti.

Žingsnis 2

Greitai marinuoti baklažanai Žingsnis 2
Pripildykite stiklainius daržovių ir prieskonių. Į kiekvieno stiklainio dugną įdėkite po vienodą kiekį česnako skiltelių, lauro lapų, juodųjų pipirų žirnelių ir aštriųjų pipirų ankščių. Užpildykite stiklainius karštais baklažanų griežinėliais.

Žingsnis 3

Greitai marinuoti baklažanai Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Puode sumaišykite vandenį, druską, cukrų ir lauro lapus. Marinatą užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 5 minutes.

Žingsnis 4

Greitai marinuoti baklažanai Žingsnis 4
Užpilkite daržoves marinatu. Į stiklainius su baklažanais pirmiausia supilkite actą, tada kiekvieną stiklainį užpilkite karštu marinatu. Iš karto stiklainius uždenkite sterilizuotais dangteliais, užsukite ir atsargiai apverskite aukštyn kojomis. Stiklainius su baklažanais reikia vėsinti lėtai, todėl uždenkite juos šiltu rankšluosčiu arba antklode. Atvėsusius pusgaminius laikykite vėsioje vietoje - rūsyje arba sandėliuke.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, daržovių pusgaminiai, konservavimas, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, baklažanų sezonas, baklažanų pusgaminiai, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga

Kategorijos