Publikavimo data: 2024-05-19
Greitai marinuoti baklažanai
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus išilgai perpjaukite į 4 lygias dalis. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir įkaitinkite iki didžiausios ugnies. Kai vanduo užvirs, į puodą suberkite baklažanų gabalėlius ir virkite 5-7 minutes. Tuomet išimkite daržoves dantytu šaukštu, perkelkite jas į sietelį ir leiskite skysčio pertekliui nutekėti.
Žingsnis 2
Pripildykite stiklainius daržovių ir prieskonių. Į kiekvieno stiklainio dugną įdėkite po vienodą kiekį česnako skiltelių, lauro lapų, juodųjų pipirų žirnelių ir aštriųjų pipirų ankščių. Užpildykite stiklainius karštais baklažanų griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Puode sumaišykite vandenį, druską, cukrų ir lauro lapus. Marinatą užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Užpilkite daržoves marinatu. Į stiklainius su baklažanais pirmiausia supilkite actą, tada kiekvieną stiklainį užpilkite karštu marinatu. Iš karto stiklainius uždenkite sterilizuotais dangteliais, užsukite ir atsargiai apverskite aukštyn kojomis. Stiklainius su baklažanais reikia vėsinti lėtai, todėl uždenkite juos šiltu rankšluosčiu arba antklode. Atvėsusius pusgaminius laikykite vėsioje vietoje - rūsyje arba sandėliuke.
Kategorijos