Norint valgyti greitą maistą, nebūtina eiti į greito maisto restoraną. Tokius patiekalus galite pasigaminti namuose. Pavyzdžiui, iškepkite vištienos gabalėlius specialioje traškučių duonelėje. Toks greitasis maistas gaunasi skanus ir naudingesnis nei panašūs patiekalai restoranuose, kur vištiena kepama giliai. Nuostabiai sultinga ir minkšta vištiena traškioje duonelėje!
Žingsnis 1
Vištienos filė gerai nuplaukite, tada nusausinkite, kad išsiskirtų visas skystis. Pavyzdžiui, pamerkite filė į popierinius rankšluosčius. Peiliu supjaustykite vištieną taip, kaip parodyta dešinėje esančioje nuotraukoje. Geriausia, jei gabaliukai bus vidutinio dydžio ir ne per stori, maždaug pusės centimetro.
Žingsnis 2
Kad būtų patogiau, supjaustytą vištieną perkelkite į gilų dubenį. Apibarstykite filė gabalėlius paprika ir druska, tada atsargiai sumaišykite vištieną, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 3
Būsimas juosteles merkite į kvietinius miltus, dalimis pilkite į indą ir maišykite vištienos gabalėlius. Galiausiai visi vištienos gabaliukai turi būti tolygiai apvolioti miltuose.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje suplakite du nedidelius vištų kiaušinius ir minutę plakite juos plaktuvu (neplakite, kol jie taps putų pavidalo).
Žingsnis 5
Paruoškite džiūvėsėlius: lengviausia tai padaryti tiesiai traškiame pakelyje. Atidarykite traškučių pakuotę, kad ji būtų sandari, paskleiskite bulvių traškučius ant pakuotės ir švelniais judesiais sutrinkite juos smeigtuku, kad traškučiai liktų pakuotėje. Tai užtruks porą minučių. Juos taip pat galite sutrinti virtuviniu kombainu.
Žingsnis 6
Paimkite vištienos gabalėlį, pamerkite jį į kiaušinio mišinį, tada į traškučių faršą.
Žingsnis 7
Sudėkite juosteles ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Taip paruoškite visus vištienos gabalėlius kepimui.
Žingsnis 8
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Dėkite skardą su vištienos juostelėmis į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol susidarys ryškiai auksinė plutelė. Tai užtruks 12-15 minučių. Per tą laiką vištiena spės iškepti, bet išliks sultinga. Išimkite paruoštas vištienos juosteles iš kepimo skardos ir perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 9
Valgykite karštą su mėgstamu padažu.