Greitai sūriu įdarytos paprikos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Greitai sūriu įdarytos paprikos

Paprikos yra kilusios iš centrinės ir šiaurinės Amerikos žemyno dalies. Jų paruošimo su įdaro elementais kilmė iki šiol istoriškai nežinoma. Tačiau šiandien įdarytos paprikos yra nacionalinis Moldovos ir Bulgarijos virtuvių patiekalas, kuris populiarus ir daugelyje kitų šalių. Buvusioje Sovietų Sąjungoje labiausiai paplitęs įdaras su ryžiais ir mėsa, nors yra ir kitų skanių ir vizualiai patrauklių derinių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Greitai sūriu įdarytos paprikos Žingsnis 1
Paprikas perpjaukite išilgai pusiau. Peiliu arba šaukšteliu pašalinkite šerdį ir sėklas.

Žingsnis 2

Greitai sūriu įdarytos paprikos Žingsnis 2
Kiekvieną sūrį smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į dubenį. Susmulkinkite česnaką ir krapus ir sudėkite į dubenį. Pagal skonį įberkite prieskonių ir druskos. Išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Greitai sūriu įdarytos paprikos Žingsnis 3
Sudėkite paprikas į kepimo indą ir užpilkite sūrio įdaru, stengdamiesi suformuoti tolygius dangtelius. Dėkite juos į 160 °C temperatūros orkaitę 10 minučių, ant viršaus uždengę folijos sluoksniu. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, įdarytos daržovės, paprasta, pietūs, vakarienė, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, ryžių patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų užkandžiai

Kategorijos