Publikavimo data: 2025-08-18
Greitai sūriu įdarytos paprikos
Paprikos yra kilusios iš centrinės ir šiaurinės Amerikos žemyno dalies. Jų paruošimo su įdaro elementais kilmė iki šiol istoriškai nežinoma. Tačiau šiandien įdarytos paprikos yra nacionalinis Moldovos ir Bulgarijos virtuvių patiekalas, kuris populiarus ir daugelyje kitų šalių. Buvusioje Sovietų Sąjungoje labiausiai paplitęs įdaras su ryžiais ir mėsa, nors yra ir kitų skanių ir vizualiai patrauklių derinių.
Žingsnis 1
Paprikas perpjaukite išilgai pusiau. Peiliu arba šaukšteliu pašalinkite šerdį ir sėklas.
Žingsnis 2
Kiekvieną sūrį smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į dubenį. Susmulkinkite česnaką ir krapus ir sudėkite į dubenį. Pagal skonį įberkite prieskonių ir druskos. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Sudėkite paprikas į kepimo indą ir užpilkite sūrio įdaru, stengdamiesi suformuoti tolygius dangtelius. Dėkite juos į 160 °C temperatūros orkaitę 10 minučių, ant viršaus uždengę folijos sluoksniu. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos