Publikavimo data: 2024-10-13
Greitas hodgepodge su alyvuogėmis ir pomidorų pasta
Soljanka su alyvuogėmis - tai rusų virtuvės patiekalas, kurį sudaro gausus mėsos, žuvies arba grybų sultinys su daug mėsos, marinuotų agurkų ir alyvuogių. Šį patiekalą mėgsta daugelis žmonių, nes jis gaunasi labai skanus ir ilgam pasotina.
Žingsnis 1
Paimkite švarų svogūną ir jį smulkiai supjaustykite. Morką sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite svogūnus ir morkas, kol svogūnai taps auksinės spalvos. Dešrą supjaustykite nedideliais kubeliais, o dešreles - apskritimais. Viską sudėkite į keptuvėje kepamus svogūnus. Viską kepkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Paimkite marinuotus agurkus ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite marinuotus agurkus į keptuvę. Supilkite pomidorų pastą. Gerai išmaišykite, kad pomidorų pasta pasiskirstytų visoje keptuvėje. Tada pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Viską išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies uždengę dangtį dar 10 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kad niekas nesudegtų.
Žingsnis 3
Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir šiek tiek pasūdykite. Bulves supjaustykite mažais kubeliais, kad greičiau išvirtų. Įmeskite bulves į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Po to sudėkite į puodą su paruoštomis keptomis bulvėmis. Viską sumaišykite. Virkite dar 10 minučių. Alyvuoges supjaustykite apvaliomis skiltelėmis, o citriną - griežinėliais. Į puodą sudėkite alyvuoges ir citriną. Virkite dar porą minučių ir išjunkite dujas. Uždenkite puodą dangčiu, palikite 30 minučių brinkti ir patiekite.
Kategorijos