Greitas ir skanus kaimiškas troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Greitas ir skanus kaimiškas troškinys

Kartais po vakarienės lieka bulvių, išvirtų lupenose, ir tai gali būti dievo dovana kitam, labai skaniam ir greitai paruošiamam patiekalui. Į jį verta įdėti gabalėlį mėsos, daržovių, prieskonių - ir tai jau kitoks, bet sotus, gražus ir skanus patiekalas, kuris gali būti tiršta vakarienė šeimai ir net vaišinti draugus. Tokie troškiniai su žolelėmis, sūriu dažnai gaminami Graikijos kaimuose. Jų turėtumėte paragauti ir jūs.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Greitas ir skanus kaimiškas troškinys Žingsnis 1
Formos dugną gerai patepkite aliejumi ir išklokite storais kuokštais supjaustytomis bulvėmis. Švelniai pasūdykite, papipirinkite ir pabarstykite raudonėliais.

Žingsnis 2

Greitas ir skanus kaimiškas troškinys Žingsnis 2
Kepkite svogūną 2 valgomuosiuose šaukštuose alyvuogių aliejaus, kol taps skaidrus. Aptepkite juo visą bulvių paviršių. Ant viršaus sudėkite kubeliais supjaustytą filė.

Žingsnis 3

Greitas ir skanus kaimiškas troškinys Žingsnis 3
Ant mėsos sudėkite pomidorų griežinėlius. Pabarstykite juodaisiais pipirais ir raudonėliais. Paprikas supjaustykite plonais žiedais ir sudėkite ant pomidorų.

Žingsnis 4

Greitas ir skanus kaimiškas troškinys Žingsnis 4
Fetos sūrį sutarkuokite stambia tarka ir apibarstykite juo visą paviršių. Kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes, tada leiskite šiek tiek pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos