Publikavimo data: 2024-09-22
Greitas ir skanus kaimiškas troškinys
Kartais po vakarienės lieka bulvių, išvirtų lupenose, ir tai gali būti dievo dovana kitam, labai skaniam ir greitai paruošiamam patiekalui. Į jį verta įdėti gabalėlį mėsos, daržovių, prieskonių - ir tai jau kitoks, bet sotus, gražus ir skanus patiekalas, kuris gali būti tiršta vakarienė šeimai ir net vaišinti draugus. Tokie troškiniai su žolelėmis, sūriu dažnai gaminami Graikijos kaimuose. Jų turėtumėte paragauti ir jūs.
Žingsnis 1
Formos dugną gerai patepkite aliejumi ir išklokite storais kuokštais supjaustytomis bulvėmis. Švelniai pasūdykite, papipirinkite ir pabarstykite raudonėliais.
Žingsnis 2
Kepkite svogūną 2 valgomuosiuose šaukštuose alyvuogių aliejaus, kol taps skaidrus. Aptepkite juo visą bulvių paviršių. Ant viršaus sudėkite kubeliais supjaustytą filė.
Žingsnis 3
Ant mėsos sudėkite pomidorų griežinėlius. Pabarstykite juodaisiais pipirais ir raudonėliais. Paprikas supjaustykite plonais žiedais ir sudėkite ant pomidorų.
Žingsnis 4
Fetos sūrį sutarkuokite stambia tarka ir apibarstykite juo visą paviršių. Kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes, tada leiskite šiek tiek pastovėti.
Kategorijos