Publikavimo data: 2024-05-15
Greitas jautienos kepsnys su ryžiais ir paprikomis
Žingsnis 1
Nedideliame giliame dubenyje sumaišykite smulkintą mėsą su dviem šaukštais padažo ir gerai išmaišykite. Atskirkite baltąją svogūno dalį nuo žaliosios ir supjaustykite atskirai, kad žalioji dalis būtų smulkiai supjaustyta, o baltoji - 2 cm dydžio gabalėliais. Ryžius virkite, kol išvirs, kaip nurodyta ant pakuotės.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštelius augalinio aliejaus ant didelės ugnies. Į aliejų suberkite česnaką ir maltą raudonąją papriką ir kepkite prieskonius apie 1 minutę. Į keptuvę suberkite baltąją svogūno dalį ir pipirus, įpilkite 2-3 šaukštus vandens, nuolat maišydami virkite 5 minutes. Kai paprika suminkštės, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir perkelkite daržoves į gilią lėkštę.
Žingsnis 3
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite pusę griežinėliais supjaustytos jautienos ir maišydami kepkite apie 1 minutę. Perkelkite mėsą į garnyrą, sandariai uždenkite folija. Į keptuvę siųskite kitą pusę mėsos, kepant perkelkite prie pirmosios pusės.
Žingsnis 4
Į tą pačią keptuvę supilkite 6 valgomuosius šaukštus terijakio padažo ir nuolat maišydami virkite apie 30 sekundžių. Supilkite padažą į lėkštę ir atsargiai viską sumaišykite.
Kategorijos