Publikavimo data: 2025-08-18
Greitas kalakutienos zrazy su grybais
Zraza - tai patiekalas - kotletas su įvairiais įdarais. Šis pavadinimas į Rusiją atkeliavo iš Lenkijos. Iš pradžių gaminimo technologijoje buvo naudojami ištisi mėsos gabalai. Ilgainiui virėjai ėmė stengtis paįvairinti receptą, išrasdami naujų įdarų. Dabar zrazai turi daugybę atmainų. Jie ruošiami iš mėsos, daržovių, o įdaras gali būti bet koks.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūno odelę. Supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus, kol taps skaidrūs. Stebėkite, kad svogūnai nesudegtų ir nepradėtų ruduoti.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite į keptuvę kartu su svogūnais. Kepkite, kol išgaruos visas skystis. Apie 15 minučių.
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos iškepkite plokščią duoną. Į duonelės vidurį dėkite įdaro. Sulipdykite kraštus, kad susidarytų zurazu. Iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite zrazy, kol taps auksinės spalvos. Kepimo procesas truks apie 5-7 minutes.
Kategorijos