Greitas kalakutienos zrazy su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Greitas kalakutienos zrazy su grybais

Zraza - tai patiekalas - kotletas su įvairiais įdarais. Šis pavadinimas į Rusiją atkeliavo iš Lenkijos. Iš pradžių gaminimo technologijoje buvo naudojami ištisi mėsos gabalai. Ilgainiui virėjai ėmė stengtis paįvairinti receptą, išrasdami naujų įdarų. Dabar zrazai turi daugybę atmainų. Jie ruošiami iš mėsos, daržovių, o įdaras gali būti bet koks.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Greitas kalakutienos zrazy su grybais Žingsnis 1
Nulupkite svogūno odelę. Supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus, kol taps skaidrūs. Stebėkite, kad svogūnai nesudegtų ir nepradėtų ruduoti.

Žingsnis 2

Greitas kalakutienos zrazy su grybais Žingsnis 2
Grybus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite į keptuvę kartu su svogūnais. Kepkite, kol išgaruos visas skystis. Apie 15 minučių.

Žingsnis 3

Greitas kalakutienos zrazy su grybais Žingsnis 3
Iš maltos mėsos iškepkite plokščią duoną. Į duonelės vidurį dėkite įdaro. Sulipdykite kraštus, kad susidarytų zurazu. Iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.

Žingsnis 4

Greitas kalakutienos zrazy su grybais Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite zrazy, kol taps auksinės spalvos. Kepimo procesas truks apie 5-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, yra bendrų alergenų, isleto, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, zrazy, receptų knyga, zrazy su grybais, zrazy su kiaušiniu

Kategorijos