Publikavimo data: 2024-06-13
Greitas pjaustymo receptas
Kalakutienos kotletai yra ne tik sveiki ir skanūs, bet ir greitai paruošiami, nes kalakutienai kepti reikia labai nedaug laiko. Be to, kalakutiena lengvai mirkoma druskoje ir prieskoniuose, todėl nereikia valandų valandas praleisti iš anksto marinuojant kotletus. Užteks druskos, pipirų ir mėgstamų prieskonių, kad kalakutienos kotletai būtų skanūs ir minkšti.
Žingsnis 1
Paruoškite kalakutą. Kalakutų šlaunelių filė supjaustykite skersai skaidulų 2-2,5 cm storio griežinėliais. Padėkite jas ant darbo paviršiaus ir uždenkite maistine plėvele. Kalakutieną iš abiejų pusių muškite mediniu plaktuku. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską ir prieskonius. Mišiniu įtrinkite kotletus iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies. Sudėkite kalakutienos kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos (8-9 min.). Tada keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite kotletus dar 6-7 minutes, stengdamiesi, kad mėsa nesudegtų.
Kategorijos