Publikavimo data: 2025-08-16
Greiti kalakutienos kepenėlių blyneliai
Kartu su svogūnais, morkomis ir česnakais kalakutienos kepenėlės tampa tokios sultingos ir aromatingos, kad apetitas pabunda jau gaminimo metu. Kad patiekalas nebūtų per daug riebus, prieš patiekdami karštus kepsnelius būtinai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Papuošimui naudokite granatų grūdelius. Ypatingą įspūdį padės padaryti kelių padažų asorti. Česnakinis, spanguolių, pomidorų - kiekvienas jų ypatingai atskleis kalakutienos kepenėlių skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Kalakutienos kepenėles sutrinkite trintuvu. Sumaišykite ją su svogūnu, morkomis, puse česnako, kiaušiniu, miltais ir manų kruopomis. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Mišinį gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite paplotėlius ir paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Šaukštu dėkite į keptuvę ir kepkite, kol apskrus. Marinuotą agurką sutarkuokite ant tarkos. Jį, likusius česnakus ir krapus sudėkite į grietinę. Gerai išmaišykite.
Kategorijos