Publikavimo data: 2025-08-18
Greiti mėsos kukuliai mikrobangų krosnelėje
Kukuliai gaminami iš kotletų masės. Pagrindinis mėsos kukulių ir kotletų skirtumas yra jų išvaizda. Tradiciškai mėsos kukuliai yra susukti į rutuliukus. Šis patiekalas taip pat gali skirtis savo įdaru. Dažnai mėsos kukulių pagrindą sudaro malta jautiena. Tačiau įdaras gali būti įvairus: sūrio, grybų, daržovių. Tarp vegetarų paklausus patiekalas, kuriame visiškai nėra maltos jautienos. Apie šio patiekalo naudingumą galima spręsti tik pagal maltos mėsos pasirinkimą ir paruošimo būdą. Atitinkamai mėsos kukuliai, pagaminti iš maltos vištienos, gali būti laikomi mažiau kaloringais.
Žingsnis 1
Sumaltą mėsą sumaišykite su druska ir pipirais. Sudrėkinkite rankas ir suformuokite mėsos kukulius. Sudėkite juos į formą.
Žingsnis 2
Sumaišykite pomidorų sultis su grietine ir džiovintais česnakais. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Užpilkite mėsos kukulius gautu padažu, uždenkite formą maistine plėvele ir siųskite į mikrobangų krosnelę 15 minučių 750 W galia.
Kategorijos