Publikavimo data: 2025-08-18
Greitos burokėlių salotos su minkštuoju sūriu
Burokėliai yra viena iš prieinamiausių ir pigiausių šakniavaisių daržovių, kurių galima rasti beveik bet kuriuo metų laiku. Burokėliuose, prie kurių esame įpratę, yra daug naudingų medžiagų - vitaminų ir mikroelementų, tokių kaip vitaminas P, B grupės vitaminai, jodas, siera, kalis ir kt. Be to, burokėliuose yra antioksidantų ir aminorūgščių, padedančių kovoti su senėjimu ir atsparių mikrobams bei virusams. Kartu su šviežiomis žolelėmis ir lengvu minkštu sūriu burokėliai įgauna ypatingą skonį ir aromatą, be to, atrodo labai puošniai. Šias salotas paruošite per kelias minutes, jas galima patiekti su mėsa arba valgyti kaip visavertę vakarienę.
Žingsnis 1
Salotų lapus sudėkite į plokščią lėkštę, šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite, apšlakstykite pusės citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 2
Burokėlius supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant salotų lapų. Taip pat supjaustykite sūrį mažais kubeliais ir sudėkite į lėkštę kartu su kitais ingredientais. Vėl lengvai pasūdykite ir papipirinkite salotas, apšlakstykite likusiomis citrinos sultimis ir aliejumi.
Kategorijos