Publikavimo data: 2025-08-17
Greitos kalakutienos ir avokadų salotos
Salotos su kalakutiena ir avokadais - lengvas, sultingas, maistingas patiekalas su subtiliais riešutų poskoniais. Ruošiant salotas, geriau naudoti Hass veislės avokadus su tamsiai žalia odele. Jis išsiskiria intensyvesniu skoniu su subtiliais vynuogių atspalviais. Pats užkandis yra spalvingas, bet kad atrodytų dar estetiškiau, paukštienos filė apkepkite ant grilio keptuvės. Tuomet ant gabalėlių išryškės gražios juostelės. Gaminkite su įvairių rūšių lapinėmis salotomis - aisbergo, romėnų, bok choy, frisée ir kt.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite mėsa. Į keptuvę supilkite aliejų. Įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite kalakutienos gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, kol paruduos, po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį sudėkite medų, garstyčias, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai susijungtų į vientisą mišinį.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Plačiame dubenyje suplėšykite salotų lapus. Išdėliokite avokadą, papriką ir obuolį. Sudėkite kalakutienos filė. Supilkite padažą. Išmaišykite.
Kategorijos