Publikavimo data: 2024-06-15
Greitos kalakutienos kepenėlės saldžiarūgščiame padaže
Kalakutienos kepenys - klasikinis tradicinės Europos kulinarijos žanras, vienas naudingiausių ir skaniausių šalutinių produktų. Produktas neabejotinai sveikas: jame yra daug baltymų, vitaminų ir mikroelementų. Iš jų tradiciškai gaminami įvairūs užkandžiai, paštetai ir salotos. Daugelis šeimininkių yra pasirengusios kalakutienos kepenėlių patiekalus įtraukti į kasdienį šeimos racioną.
Žingsnis 1
Paruoštas kepenis supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Dubenyje sumaišykite pusę puodelio vandens, sojų padažą, actą, cukrų, šaukštą krakmolo. Gerai išmaišykite. Aštriu peiliu susmulkinkite česnaką ir įmaišykite į padažą.
Žingsnis 2
Supjaustytas kepenėles pamerkite į likusį krakmolą. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir gerai įkaitinkite. Supilkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite kepenėles ir nuolat maišydami kepkite 4 minutes.
Žingsnis 3
Supilkite padažą į keptuvę ir nuolat maišydami virkite dar 4 minutes. Padažas karamelizuosis ir sutirštės dėl krakmolo ir cukraus.
Kategorijos