Publikavimo data: 2024-04-06
Grietinėlės sriuba su pienu
Kreminės sriubos su pienu receptas yra labai paprastas savo sudėtimi ir atlikimu. Jai gaminti galima naudoti ir gyvulinį, ir augalinį pieną. Yra dvi pagrindinės taisyklės, susijusios su beveik bet kokio augalinio pieno pasirinkimu. Atkreipkite dėmesį į sudėtį, geriau rinktis produktą be konservantų, stabilizatorių ir kitų priedų. Rinkdamiesi turėtumėte atkreipti dėmesį į pakuotės sandarumą ir galiojimo datą.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti svogūnus. Įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir 1 šaukštą sviesto. Kepkite svogūnus 2-3 minutes, kol jie suminkštės. Tada įberkite druskos ir cukraus ir maišydami kepkite svogūnus dar 5-6 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves. Supilkite vandenį į puodą ir sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves. Įdėkite lauro lapą ir užvirinkite vandenį. Bulves virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Paruoškite česnaką grietinėlės sriubai su pienu. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus. Įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir 5-8 smulkiai supjaustytas česnako skilteles. Maišydami kepkite česnakus ant silpnos ugnies, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Sudedamąsias dalis sutrinkite. Išjunkite ugnį, supilkite 300 ml pieno ir sutrinkite mišinį mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Užvirinkite sriubą. Įdėkite kepintų česnakų, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Sriubą vėl užvirinkite ir išjunkite ugnį. Jei norite, dar 1-2 minutes sriubą sutrinkite panardinamuoju trintuvu.
Kategorijos