Publikavimo data: 2024-06-13
Grietinės pjaustymas
Kotletas su grietine yra vienas iš klasikinių mėsos gaminimo būdų. Galite naudoti bet kokią mėsą, tačiau grietinės kokybei reikia skirti ypatingą dėmesį. Riebalų kiekis neturi reikšmės, svarbu, kad produktas būtų šviežias ir natūralus. Puiku, jei grietinė bus kaimiška. Kotletų gaminimo procesą sudaro du etapai - kepimas tešloje ir troškinimas grietinės padaže.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti kotletus. Uždenkite mėsos gabalėlius maistine plėvele ir sumuškite juos plaktuvu. Iš kiaušinio, druskos ir maltų juodųjų pipirų paruoškite tešlą. Miltus supilkite į lėkštę. Paruoškite faršą, mėsos gabalėlius pakaitomis merkdami iš pradžių į kiaušinio mišinį, tada į miltus ir vėl į kiaušinio mišinį. Kepkite mėsą įkaitintoje keptuvėje su aliejumi po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinės padažą. Keptuvėje su aliejumi 3-5 min. pakepinkite svogūną, kol paruduos. Tada sudėkite grietinę, likusius miltus po kepimo, gerai išmaišykite. Įpilkite karšto vandens, druskos. Vėl išmaišykite ir virkite 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 3
Baigkite kepti kotletus. Į keptuvę su grietinės padažu sudėkite kiaulienos gabalėlius ir troškinkite 3-4 minutes.
Kategorijos