Publikavimo data: 2024-06-09
Grietinės sriuba su vištiena
Sriubos, kurių pagrindą sudaro vištienos sultiniai, visada užėmė garbingą vietą namų virtuvėje, jos yra sovietinės ir rusiškos virtuvės klasika. Jos turi daug privalumų: yra lengvos, sveikos ir dietinės, nesudėtingos ir greitai paruošiamos. Vištiena puikiai dera su daugeliu produktų, o su grietine įgauna ypatingą minkštumą ir švelnų kreminį skonį.
Žingsnis 1
Sudėkite vištienos filė į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Nuplaukite putas nuo paviršiaus gremžtuku. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite, kol vištiena išvirs iki pusės, t. y. 20 minučių. Išimkite filė ir supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoštus svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Kepkite keptuvėje įkaitintame saulėgrąžų aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į verdantį sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais, užvirinkite ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite supjaustytą filė, pakepintus svogūnus ir morkas. Vėl užvirus sudėkite makaronus ir gerai išmaišykite. Virkite, kol makaronai bus paruošti. Į grietinę įpilkite šiek tiek karšto sultinio, išmaišykite ir supilkite į puodą su sriuba. Užvirinkite ir dar minutę pavirkite. Uždenkite dangčiu ir palikite kelias minutes pastovėti.
Kategorijos