Grietinės sriuba su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Grietinės sriuba su vištiena

Sriubos, kurių pagrindą sudaro vištienos sultiniai, visada užėmė garbingą vietą namų virtuvėje, jos yra sovietinės ir rusiškos virtuvės klasika. Jos turi daug privalumų: yra lengvos, sveikos ir dietinės, nesudėtingos ir greitai paruošiamos. Vištiena puikiai dera su daugeliu produktų, o su grietine įgauna ypatingą minkštumą ir švelnų kreminį skonį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
11 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grietinės sriuba su vištiena Žingsnis 1
Sudėkite vištienos filė į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Nuplaukite putas nuo paviršiaus gremžtuku. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite, kol vištiena išvirs iki pusės, t. y. 20 minučių. Išimkite filė ir supjaustykite dideliais kubeliais.

Žingsnis 2

Grietinės sriuba su vištiena Žingsnis 2
Paruoštus svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Kepkite keptuvėje įkaitintame saulėgrąžų aliejuje, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Grietinės sriuba su vištiena Žingsnis 3
Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į verdantį sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais, užvirinkite ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite supjaustytą filė, pakepintus svogūnus ir morkas. Vėl užvirus sudėkite makaronus ir gerai išmaišykite. Virkite, kol makaronai bus paruošti. Į grietinę įpilkite šiek tiek karšto sultinio, išmaišykite ir supilkite į puodą su sriuba. Užvirinkite ir dar minutę pavirkite. Uždenkite dangčiu ir palikite kelias minutes pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos