Grietinės troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Grietinės troškinys

Orkaitėje keptas varškės, grietinės ir sultenių apkepas - puiki idėja sotiems pusryčiams arba skanėstui prie arbatos. Kad varškės masė išeitų sodri, recepte taip pat naudojamos manų kruopos ir kiaušiniai. Naudokite šviežią grūdėtos struktūros, malonaus pieno kvapo varškę. Geriau vartoti naminę grietinę arba pieno produktus, pagamintus pagal GOST, be papildomų priedų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grietinės troškinys Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite manų kruopas. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Grietinės troškinys Žingsnis 2
Sumalkite varškę iki visiškai vientisos masės. Mišinys turi būti minkštas ir glotnus, panašus į grietinėlę.

Žingsnis 3

Grietinės troškinys Žingsnis 3
Paruoškite varškės ir grietinės mišinį. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Sudėkite varškę ir grietinę su manų kruopomis. Įdėkite sultenių. Mišinys turėtų būti panašios konsistencijos kaip keksiukų tešla.

Žingsnis 4

Grietinės troškinys Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite sviestu. Į ją sudėkite varškės masę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įdėkite formą su varškės mišiniu ir kepkite 30 minučių, kol viršuje susidarys ruda plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos