Publikavimo data: 2024-04-08
Grietinės troškinys
Orkaitėje keptas varškės, grietinės ir sultenių apkepas - puiki idėja sotiems pusryčiams arba skanėstui prie arbatos. Kad varškės masė išeitų sodri, recepte taip pat naudojamos manų kruopos ir kiaušiniai. Naudokite šviežią grūdėtos struktūros, malonaus pieno kvapo varškę. Geriau vartoti naminę grietinę arba pieno produktus, pagamintus pagal GOST, be papildomų priedų.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite manų kruopas. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Sumalkite varškę iki visiškai vientisos masės. Mišinys turi būti minkštas ir glotnus, panašus į grietinėlę.
Žingsnis 3
Paruoškite varškės ir grietinės mišinį. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Sudėkite varškę ir grietinę su manų kruopomis. Įdėkite sultenių. Mišinys turėtų būti panašios konsistencijos kaip keksiukų tešla.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite sviestu. Į ją sudėkite varškės masę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įdėkite formą su varškės mišiniu ir kepkite 30 minučių, kol viršuje susidarys ruda plutelė.
Kategorijos