Publikavimo data: 2025-08-20
Grikiai su vištiena orkaitėje
Patiekalas, kurį be perdėjimo galima pavadinti "2 viename". Grikiai mirkomi vištienos sultyse ir nebūna sausi. O vištiena gerai iškepa ant grikių pagalvės.
Žingsnis 1
Nuplaukite vištienos blauzdelę, supjaustykite svogūnus ir morkas kubeliais, sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Marinuokite blauzdą grietinės padaže ir palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 3
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 4
Nuplaukite grikius.
Žingsnis 5
Ant nuplautų grikių sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas ir sumaišykite.
Žingsnis 6
Įpilkite vandens, kad apsemtų grikius, ir ant viršaus sudėkite marinuotą vištienos blauzdelę. Kepkite orkaitėje 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 7
Po 30 minučių kepimo vištieną apibarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 8
Po 10 minučių, kai susiformuos sūrio plutelė, uždenkite patiekalą folija ir kepkite dar 20 minučių.
Žingsnis 9
Išimkite paruoštą patiekalą iš orkaitės.
Kategorijos