Grikiai su vištienos filė po švelniu padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Grikiai su vištienos filė po švelniu padažu

Vištienos filė turi labai daug gyvūninių baltymų, kurie būtini žmogaus organizmo ląstelėms kurti. Vištienos filė kaloringumas yra tik 110 kilokalorijų 100 g produkto, todėl ji laikoma dietine mėsos rūšimi. Šiandien vištienos filė yra vienas iš labiausiai paplitusių produktų. Ji yra universali gaminant maistą ir puikiai dera su grūdais bei daržovėmis.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Grikiai su vištienos filė po švelniu padažu Žingsnis 1
Užpilkite grikius vandeniu santykiu vienas prie dviejų ir palikite ant ugnies maždaug 25 minutėms.

Žingsnis 2

Grikiai su vištienos filė po švelniu padažu Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite filė kubelius iš visų pusių, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite svogūną ir kepkite dar apie 5 minutes.

Žingsnis 3

Grikiai su vištienos filė po švelniu padažu Žingsnis 3
Atskirai sumaišykite pieną, grietinę ir sojų padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir užkaiskite. Padažą užvirinkite ir suberkite smulkintas petražoles. Supilkite padažą ant vištienos, įpilkite dar 150 ml vandens ir ant silpnos ugnies virkite dar 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos