Publikavimo data: 2025-08-20
Grikiai su vištienos filė po švelniu padažu
Vištienos filė turi labai daug gyvūninių baltymų, kurie būtini žmogaus organizmo ląstelėms kurti. Vištienos filė kaloringumas yra tik 110 kilokalorijų 100 g produkto, todėl ji laikoma dietine mėsos rūšimi. Šiandien vištienos filė yra vienas iš labiausiai paplitusių produktų. Ji yra universali gaminant maistą ir puikiai dera su grūdais bei daržovėmis.
Žingsnis 1
Užpilkite grikius vandeniu santykiu vienas prie dviejų ir palikite ant ugnies maždaug 25 minutėms.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite filė kubelius iš visų pusių, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite svogūną ir kepkite dar apie 5 minutes.
Žingsnis 3
Atskirai sumaišykite pieną, grietinę ir sojų padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir užkaiskite. Padažą užvirinkite ir suberkite smulkintas petražoles. Supilkite padažą ant vištienos, įpilkite dar 150 ml vandens ir ant silpnos ugnies virkite dar 20 minučių.
Kategorijos