Publikavimo data: 2025-08-19
Grikių apkepas su sūriu
Grikiai yra labai sveiki grūdai. Mūsų vaikai nelabai mėgsta sausus grikius, todėl aš eksperimentuoju. Šis apkepas gaunasi skanus, kvapnus ir labai sotus. Rekomenduoju jį gaminti kartu su manimi.
Žingsnis 1
Nuplaukite, pasūdykite ir išvirkite grikius pagal instrukcijas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Žingsnis 2
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite dalį virtų grikių. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir padalykite į dvi lygias dalis. Vieną dalį užbarstykite ant grikių ir tolygiai paskirstykite. Antrąją dalį paskleiskite ant grikių.
Žingsnis 3
Pomidorus nuplaukite, supjaustykite mažais kubeliais ir tolygiai sudėkite ant grikių, pabarstykite likusiu sūriu ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių.
Žingsnis 4
Kiaušinius įmuškite į atskirą dubenį ir suplakite šakute. Kiaušinių mišinį supilkite ant būsimo apkepo. Kepkite 20 minučių.
Kategorijos