Pasninko grikių apkepas su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Pasninko grikių apkepas su obuoliais

Grikiai yra unikalus produktas, padedantis iš organizmo pašalinti kancerogenines medžiagas ir toksinus. Šis grūdas teigiamai veikia odą ir turi daug vitamino B. Be to, jame nėra glitimo. Dėl viso to grikiai yra nepakeičiamas sveikos mitybos produktas. Labai dažnai daugelis žmonių klausia, ką iš jo galima gaminti? Siūlome pasigaminti liesą grikių apkepą su obuoliais. Pagal šį receptą jis labai skanus ir sveikas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
31 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pasninko grikių apkepas su obuoliais Žingsnis 1
Grikius suberkite į puodą, įpilkite 1,5 puodelio vandens, įberkite druskos ir užkaitinkite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros ir puodą uždenkite dangčiu. Virkite grikius ant mažos ugnies po dangčiu apie 15 minučių, kol sugers vandenį.

Žingsnis 2

Pasninko grikių apkepas su obuoliais Žingsnis 2
Obuolius supjaustykite mažais 1 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Pasninko grikių apkepas su obuoliais Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite grikius, obuolius ir uogienę.

Žingsnis 4

Pasninko grikių apkepas su obuoliais Žingsnis 4
Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Pasninko grikių apkepas su obuoliais Žingsnis 5
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į jį grikių masę ir išlyginkite mentele.

Žingsnis 6

Pasninko grikių apkepas su obuoliais Žingsnis 6
Pašaukite troškinį į orkaitę 20-25 minutėms. Išimkite, kai kepinys bus paruoštas.

Žingsnis 7

Pasninko grikių apkepas su obuoliais Žingsnis 7
Paruoštą patiekalą papuoškite šviežio obuolio skiltele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos