Publikavimo data: 2024-03-23
Pasninko grikių apkepas su obuoliais
Grikiai yra unikalus produktas, padedantis iš organizmo pašalinti kancerogenines medžiagas ir toksinus. Šis grūdas teigiamai veikia odą ir turi daug vitamino B. Be to, jame nėra glitimo. Dėl viso to grikiai yra nepakeičiamas sveikos mitybos produktas. Labai dažnai daugelis žmonių klausia, ką iš jo galima gaminti? Siūlome pasigaminti liesą grikių apkepą su obuoliais. Pagal šį receptą jis labai skanus ir sveikas.
Žingsnis 1
Grikius suberkite į puodą, įpilkite 1,5 puodelio vandens, įberkite druskos ir užkaitinkite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros ir puodą uždenkite dangčiu. Virkite grikius ant mažos ugnies po dangčiu apie 15 minučių, kol sugers vandenį.
Žingsnis 2
Obuolius supjaustykite mažais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite grikius, obuolius ir uogienę.
Žingsnis 4
Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į jį grikių masę ir išlyginkite mentele.
Žingsnis 6
Pašaukite troškinį į orkaitę 20-25 minutėms. Išimkite, kai kepinys bus paruoštas.
Žingsnis 7
Paruoštą patiekalą papuoškite šviežio obuolio skiltele.
Kategorijos