Ryžių troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Ryžių troškinys

Saldus ryžių apkepas yra vienas iš sveikų desertų variantų, o kai kuriems žmonėms tai yra malonus prisiminimas iš vaikystės. Jis kepamas orkaitėje, todėl jo sudėtyje nėra riebalų ir aliejaus pertekliaus. Tokiame apkepe gausu mikroelementų, nes sudėtyje yra ryžių, kiaušinių ir pieno. Šis patiekalas yra gana maistingas ir sotus, todėl tinka pusryčiams.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
28 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Ryžių troškinys Žingsnis 1
Ryžius virkite pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs, maždaug 10 minučių. Tuomet ryžius sudėkite į sietelį arba sietelį ir leiskite vandeniui nutekėti. Po to ryžius grąžinkite atgal į puodą ir supilkite pieną. Ryžių košę virkite ant vidutinės ugnies apie 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Ryžių troškinys Žingsnis 2
Sudėkite ryžius su likusiais ingredientais ir pašaukite į orkaitę. Kiaušinius ir cukrų plakite iki putų. Supilkite juos į šiek tiek atvėsusią košę ir išmaišykite. Gautą masę sudėkite į sviestu išteptą formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, morkų sezonas, česnakų sezonas, troškinys, troškinys, Naujųjų metų išvakarių šventė, namų receptai, receptų knyga, grybų troškinys, sūrio apkepas, grietinės troškinys, kiaušinių apkepas

Kategorijos