Publikavimo data: 2025-08-18
Grikių sriuba su kiauliena
Grikių sriuba su kiauliena - tai sotus ir sotus pirmasis patiekalas su mėsos sultiniu ir daržovėmis. Ji bus labai skani, saikingai tiršta ir puikiai paįvairins pietų meniu. Dėl kiaulienos su kaulu sultinys yra labai sotus, o dėl iš anksto pakepintų grikių patiekalo skonis tampa dar išraiškingesnis. Tokia maistinga ir aromatinga sriuba yra puikus patiekalas sotiems pietums. Kad sriuba įgautų ryškesnį skonį, kiaulieną galima prieš tai lengvai apkepti.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Į šaltą vandenį įdėkite gabalą kiaulienos ir padėkite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas ir uždengę dangčiu virkite ant silpnos ugnies 90 minučių. Išimkite mėsą iš sultinio, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Įkaitintame augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 5 min. pakepinkite morkas, česnaką ir svogūną. Kitoje sausoje keptuvėje 5 min. pakepinkite grikių kruopas.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Į verdantį sultinį sudėkite bulves ir grikių kruopas, pavirkite 10 minučių. Įdėkite kepsnį, lauro lapą, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, sriubą virkite dar 1 minutę.
Kategorijos