Publikavimo data: 2024-03-24
Gruziniškas mišinys
Mėsa gruziniška soljanka skiriasi nuo klasikinio recepto, kuris paprastai ruošiamas Rusijoje. Gruzijoje tai - aromatingas ir aštrus karštas patiekalas iš jautienos, marinuotų agurkų, daržovių ir prieskonių. Jei pageidaujama, tokia soljanka gali būti tiršta arba skysta. Jos konsistenciją reguliuoja sultinio kiekis. Tradiciškai gruziniškas hodžodžas valgomas užberiant jį pita.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Nulupkite česnaką ir svogūną. Česnaką smulkiai sukapokite, svogūną supjaustykite į 4 dalis ir supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite agurkus griežinėliais.
Žingsnis 5
Jautieną supjaustykite pailgais gabalėliais.
Žingsnis 6
Perkelkite jautieną į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol mėsa išvirs (apie 30 minučių).
Žingsnis 7
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūnus.
Žingsnis 8
Į kepintus svogūnus sudėkite pomidorų pastą, smulkintus agurkus, tarkuotas morkas, virtą jautieną ir prieskonius. Išmaišykite ir supilkite sultinį, kad apsemtų visus ingredientus.
Žingsnis 9
Troškinkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių. Tada sudėkite smulkintą česnaką ir bulves ir troškinkite dar 15 minučių.
Žingsnis 10
Atskieskite mišrainę sultiniu iki norimos konsistencijos ir virkite 10-15 minučių.
Kategorijos