Gruziniškas mišinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Gruziniškas mišinys

Mėsa gruziniška soljanka skiriasi nuo klasikinio recepto, kuris paprastai ruošiamas Rusijoje. Gruzijoje tai - aromatingas ir aštrus karštas patiekalas iš jautienos, marinuotų agurkų, daržovių ir prieskonių. Jei pageidaujama, tokia soljanka gali būti tiršta arba skysta. Jos konsistenciją reguliuoja sultinio kiekis. Tradiciškai gruziniškas hodžodžas valgomas užberiant jį pita.
Gaminimo laikas
125 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gruziniškas mišinys Žingsnis 1
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Gruziniškas mišinys Žingsnis 2
Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

Gruziniškas mišinys Žingsnis 3
Nulupkite česnaką ir svogūną. Česnaką smulkiai sukapokite, svogūną supjaustykite į 4 dalis ir supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 4

Gruziniškas mišinys Žingsnis 4
Supjaustykite agurkus griežinėliais.

Žingsnis 5

Gruziniškas mišinys Žingsnis 5
Jautieną supjaustykite pailgais gabalėliais.

Žingsnis 6

Gruziniškas mišinys Žingsnis 6
Perkelkite jautieną į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol mėsa išvirs (apie 30 minučių).

Žingsnis 7

Gruziniškas mišinys Žingsnis 7
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūnus.

Žingsnis 8

Gruziniškas mišinys Žingsnis 8
Į kepintus svogūnus sudėkite pomidorų pastą, smulkintus agurkus, tarkuotas morkas, virtą jautieną ir prieskonius. Išmaišykite ir supilkite sultinį, kad apsemtų visus ingredientus.

Žingsnis 9

Gruziniškas mišinys Žingsnis 9
Troškinkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių. Tada sudėkite smulkintą česnaką ir bulves ir troškinkite dar 15 minučių.

Žingsnis 10

Gruziniškas mišinys Žingsnis 10
Atskieskite mišrainę sultiniu iki norimos konsistencijos ir virkite 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos