Gruziniško stiliaus chačapuri receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-16

Gruziniško stiliaus chačapuri receptas

Tikrus gruziniškus chačapuri geriausia gaminti su kaukazietiškais matsoni. Dėl jo tešla būna labai minkšta ir puri. Matsoni galite nusipirkti parduotuvėje arba pakeisti panašiu rauginto pieno produktu. Geriausiai tinka natūralus jogurtas. Pagal klasikinį receptą gruziniški chačapuri gaminami iš mielinės tešlos su matsoni, kepami orkaitėje, o įdarui naudojamas Imeretijos sūris. Priešingai nei įprasta manyti, suluguni jau yra variacija. Pateikiame receptą, kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti tikrą gruzinišką chačapuri.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
267 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gruziniško stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Iš anksto atšildykite sviestą, kad jis taptų minkštas. Sutarkuokite sūrį. Miltus persijokite per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, pasiimkite kočėlą. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.

Žingsnis 2

Gruziniško stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į šiltą pieną suberkite cukrų, šaukštą augalinio aliejaus, porą šaukštų miltų ir išmaišykite. Šiame mišinyje ištirpinkite mieles ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Po to į pieno mišinį įmaišykite macą, kiaušinį ir druską. Išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis suberkite miltus, kruopščiai išmaišykite. Bebaigiant įmaišykite suminkštintą sviestą. Minkykite tešlą iki vientisos masės, prireikus įberkite daugiau miltų. Rankas patepkite augaliniu aliejumi, kad būtų lengviau minkyti. Tešla turi tapti minkšta ir elastinga, bet ne standi. Tai turėtų užtrukti apie 20-25 minutes. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.

Žingsnis 3

Gruziniško stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite sūrį, kiaušinį ir druską. Palikite ant stalo.

Žingsnis 4

Gruziniško stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 4
Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite, susukite į rutulį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltoje vietoje 90 minučių.

Žingsnis 5

Gruziniško stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 5
Kai tešla įkais, pradėkite ruošti chačapuri. Padalykite tešlą į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.

Žingsnis 6

Gruziniško stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 6
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.

Žingsnis 7

Gruziniško stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 7
Sudėkite chačapuri ant kepimo skardos ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 20 minučių.Jei norite patepti chačapuri paviršių kiaušinio tryniu, padarykite tai likus 5 minutėms iki kepimo. Paruoštus khachapuri visada aptepkite sviestu, kai tik ištrauksite juos iš orkaitės. Dėl to tešla tampa minkštesnė ir skanesnė.

Žingsnis 8

Gruziniško stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 8
Kaukazietiškoje virtuvėje visada gausu žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendra yra būtina! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų. gruzijoje nėra įprasta užsisakyti ar patiekti patiekalą tik sau, todėl chačapuri geriau supjaustyti porcijiniais trikampiais ir patiekti bendroje lėkštėje. Chačapuri įprasta valgyti rankomis, todėl paprastai nepateikiami jokie įrankiai, bet priešais svečius pastatomos tuščios lėkštės, kad jie galėtų įsidėti savo gabalėlį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos