Gruziniško stiliaus vištiena česnakų ir grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Gruziniško stiliaus vištiena česnakų ir grietinės padaže

Gruziniško stiliaus vištiena arba chkmeruli - skamba gražiai, ją paruošti užtrunka neilgai ir ji gaminama iš paprastų ingredientų. Paprastai kepimui imama visa skerdena, tačiau galima imti ir atskiras dalis, pavyzdžiui, kumpius. Rezultatas - kvapni kepta vištiena grietinėlės ir česnako padaže su prieskoniais. Gruzijoje chkmeruli valgomas su pitos duonos gabalėliu ir taure vyno.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.87/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gruziniško stiliaus vištiena česnakų ir grietinės padaže Žingsnis 1
Vištieną ištraukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Gruziniško stiliaus vištiena česnakų ir grietinės padaže Žingsnis 2
Pusę česnako sutarkuokite, kitą pusę palikite su žievele. Paruoškite prieskonių mišinį trintuve. Ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 3

Gruziniško stiliaus vištiena česnakų ir grietinės padaže Žingsnis 3
Vištieną gausiai aptepkite prieskoniais, druska ir dalimi sviesto.

Žingsnis 4

Gruziniško stiliaus vištiena česnakų ir grietinės padaže Žingsnis 4
Įkaitinkite plačią keptuvę aukštu šonu. Kai ji įkais, sudėkite vištienos gabalėlius vienu sluoksniu ir įdėkite 1-2 valgomuosius šaukštus sviesto. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Taip apkepkite vištieną iš visų pusių.

Žingsnis 5

Gruziniško stiliaus vištiena česnakų ir grietinės padaže Žingsnis 5
Supilkite baltąjį vyną, česnako skilteles su luobelėmis ir uždenkite vištieną folijos lakštu taip, kad folija visiškai neuždengtų paviršiaus.

Žingsnis 6

Gruziniško stiliaus vištiena česnakų ir grietinės padaže Žingsnis 6
Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite retkarčiais apversdami dar 10-15 minučių. Tada vištieną užpilkite grietinėle ir troškinkite dar 10 minučių. Pasibaigus laikui patikrinkite, ar vištiena yra mėsinga. Jei ji jau paruošta, nukelkite keptuvę nuo ugnies, išimkite visą vištieną iš padažo į atskirą dubenį.

Žingsnis 7

Gruziniško stiliaus vištiena česnakų ir grietinės padaže Žingsnis 7
Į keptuvę plaktuvu įmaišykite grietinę ir įberkite maltų juodųjų pipirų. Užkaitinkite ir grąžinkite visą vištieną į keptuvę. Ant silpnos ugnies troškinkite vištieną, apliedami ją padažu, dar 3-4 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Paruoštą patiekalą galima išdėlioti į serviravimo lėkštes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos