Publikavimo data: 2024-05-25
Gruziniško stiliaus vištiena česnakų ir grietinės padaže
Gruziniško stiliaus vištiena arba chkmeruli - skamba gražiai, ją paruošti užtrunka neilgai ir ji gaminama iš paprastų ingredientų. Paprastai kepimui imama visa skerdena, tačiau galima imti ir atskiras dalis, pavyzdžiui, kumpius. Rezultatas - kvapni kepta vištiena grietinėlės ir česnako padaže su prieskoniais. Gruzijoje chkmeruli valgomas su pitos duonos gabalėliu ir taure vyno.
Žingsnis 1
Vištieną ištraukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Pusę česnako sutarkuokite, kitą pusę palikite su žievele. Paruoškite prieskonių mišinį trintuve. Ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 3
Vištieną gausiai aptepkite prieskoniais, druska ir dalimi sviesto.
Žingsnis 4
Įkaitinkite plačią keptuvę aukštu šonu. Kai ji įkais, sudėkite vištienos gabalėlius vienu sluoksniu ir įdėkite 1-2 valgomuosius šaukštus sviesto. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Taip apkepkite vištieną iš visų pusių.
Žingsnis 5
Supilkite baltąjį vyną, česnako skilteles su luobelėmis ir uždenkite vištieną folijos lakštu taip, kad folija visiškai neuždengtų paviršiaus.
Žingsnis 6
Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite retkarčiais apversdami dar 10-15 minučių. Tada vištieną užpilkite grietinėle ir troškinkite dar 10 minučių. Pasibaigus laikui patikrinkite, ar vištiena yra mėsinga. Jei ji jau paruošta, nukelkite keptuvę nuo ugnies, išimkite visą vištieną iš padažo į atskirą dubenį.
Žingsnis 7
Į keptuvę plaktuvu įmaišykite grietinę ir įberkite maltų juodųjų pipirų. Užkaitinkite ir grąžinkite visą vištieną į keptuvę. Ant silpnos ugnies troškinkite vištieną, apliedami ją padažu, dar 3-4 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Paruoštą patiekalą galima išdėlioti į serviravimo lėkštes.
Kategorijos