Publikavimo data: 2024-05-20
Gruzinų kalba adžika
Abchazija laikoma adžikų tėvyne. Tačiau kita šio patiekalo tėvynė yra Gruzija. Klasikiniai ajika gaminimo būdai šiose šalyse skiriasi. Tikroji gruziniška ajika yra aštrus padažas, kurio pagrindą sudaro pipirai. Tradiciniame recepte pomidorų nėra. Paruošti naminę ajika nėra sudėtinga. Tačiau reikia imtis atsargumo priemonių: kad nenusidegintumėte rankų pipirais, turėtumėte mūvėti pirštines.
Žingsnis 1
Susmulkinkite adžikos ingredientus. Supjaustykite abiejų rūšių paprikas gabaliukais. Jas, česnaką ir riešutus sumalkite mėsmale. Į gautą masę sudėkite svogūnus, krapų sėklas, hmeli-suneli. Mišinį pasūdykite. Išmaišykite ir palikite pusvalandžiui. Per tą laiką druska turėtų ištirpti, o adžika pati išleis sultis.
Žingsnis 2
Mišinį perkoškite. Paimkite marlę ir susukite ją į keturis sluoksnius. Įdėkite jį į durklą arba sietelį. Ant marlės sudėkite prieskonių mišinį, pakelkite audinio kraštus ir juos susukite, kad susidarytų maišelis. Išspauskite masę.
Žingsnis 3
Leiskite adžikai susigerti. Palikite marlę 2-3 val. Ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus, pavyzdžiui, pakelį druskos arba butelį vandens. Dar kartą nuspauskite adžiką.
Žingsnis 4
Išpilstykite adžiką į stiklainius. Kai adžika išbrinks, perpilkite mišinį į stiklainius, uždenkite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos