gruzinų kalba adžika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Gruzinų kalba adžika

Abchazija laikoma adžikų tėvyne. Tačiau kita šio patiekalo tėvynė yra Gruzija. Klasikiniai ajika gaminimo būdai šiose šalyse skiriasi. Tikroji gruziniška ajika yra aštrus padažas, kurio pagrindą sudaro pipirai. Tradiciniame recepte pomidorų nėra. Paruošti naminę ajika nėra sudėtinga. Tačiau reikia imtis atsargumo priemonių: kad nenusidegintumėte rankų pipirais, turėtumėte mūvėti pirštines.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.07/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

gruzinų kalba adžika Žingsnis 1
Susmulkinkite adžikos ingredientus. Supjaustykite abiejų rūšių paprikas gabaliukais. Jas, česnaką ir riešutus sumalkite mėsmale. Į gautą masę sudėkite svogūnus, krapų sėklas, hmeli-suneli. Mišinį pasūdykite. Išmaišykite ir palikite pusvalandžiui. Per tą laiką druska turėtų ištirpti, o adžika pati išleis sultis.

Žingsnis 2

gruzinų kalba adžika Žingsnis 2
Mišinį perkoškite. Paimkite marlę ir susukite ją į keturis sluoksnius. Įdėkite jį į durklą arba sietelį. Ant marlės sudėkite prieskonių mišinį, pakelkite audinio kraštus ir juos susukite, kad susidarytų maišelis. Išspauskite masę.

Žingsnis 3

gruzinų kalba adžika Žingsnis 3
Leiskite adžikai susigerti. Palikite marlę 2-3 val. Ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus, pavyzdžiui, pakelį druskos arba butelį vandens. Dar kartą nuspauskite adžiką.

Žingsnis 4

gruzinų kalba adžika Žingsnis 4
Išpilstykite adžiką į stiklainius. Kai adžika išbrinks, perpilkite mišinį į stiklainius, uždenkite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos