Grybai grietinėje receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Grybai grietinėje receptas

Šampinjonai - tai grybai, kurių galima įsigyti bet kuriuo metų laiku. Šampinjonų su grietine keptuvėje receptą įvertins ir suaugusieji, ir vaikai. Su svogūnais apkepti, o paskui su grietinės padažu troškinti grybai gali veikti kaip savarankiškas patiekalas ir pasitarnauti kaip priedas prie bet kokio garnyro.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybai grietinėje receptas Žingsnis 1
Grybus nuplaukite, sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite išdžiūti. Tada supjaustykite bet kokios formos ir dydžio griežinėliais. Svogūną ir petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Sūrį sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka. Pjaustymo lenta nesugers nemalonaus svogūnų kvapo, jei prieš pjaustydami ją patepsite citrinos griežinėliu.

Žingsnis 2

Grybai grietinėje receptas Žingsnis 2
Apkepkite grybus. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite grybus ir retkarčiais pamaišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos drėgmė (apie 10-15 min.).

Žingsnis 3

Grybai grietinėje receptas Žingsnis 3
Sudėkite grybus ir svogūnus. Į keptuvę su grybais sudėkite susmulkintą svogūną. Maišykite ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Grybai grietinėje receptas Žingsnis 4
Paruoškite grietinės padažą. Į keptuvę su grybais ir svogūnais įpilkite grietinės, druskos, pipirų ir kalendros. Maišykite ir kepkite, kol grietinė užvirs. Tada keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite 10-15 minučių ant silpnos ugnies.

Žingsnis 5

Grybai grietinėje receptas Žingsnis 5
Grybus grietinės padaže apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos