Grybai su aromatinga šonine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Grybai su aromatinga šonine

Grybai priklauso atskirai karalystei, tačiau jie artimesni gyvūnams nei augalams. Jie neturi chlorofilo, negali vykdyti fotosintezės ir maitinasi tik virtomis organinėmis medžiagomis. Grybuose yra daug baltymų ir visai nėra cholesterolio. Populiariausi ir labiausiai paplitę grybai yra pievagrybiai. Iš jų ruošiama daug įvairių patiekalų. Paruoškime juos su šonine.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Grybai su aromatinga šonine Žingsnis 1
Pievagrybius nulupkite, pašalinkite vėdrynus ir supjaustykite gabalėliais. Apkepkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi.

Žingsnis 2

Grybai su aromatinga šonine Žingsnis 2
Sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Grybus sumaišykite su sūrio ir žaliųjų svogūnų mišiniu.

Žingsnis 3

Grybai su aromatinga šonine Žingsnis 3
Grybų, sūrio ir svogūnų mišinį apvyniokite aplink šoninę. Sudėkite šoninės stulpelius ant kepimo skardos ir kepkite 180⁰C temperatūros orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, cukinijų sezonas, bulvių sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su jautiena

Kategorijos