Publikavimo data: 2025-08-20
Grybai su aromatinga šonine
Grybai priklauso atskirai karalystei, tačiau jie artimesni gyvūnams nei augalams. Jie neturi chlorofilo, negali vykdyti fotosintezės ir maitinasi tik virtomis organinėmis medžiagomis. Grybuose yra daug baltymų ir visai nėra cholesterolio. Populiariausi ir labiausiai paplitę grybai yra pievagrybiai. Iš jų ruošiama daug įvairių patiekalų. Paruoškime juos su šonine.
Žingsnis 1
Pievagrybius nulupkite, pašalinkite vėdrynus ir supjaustykite gabalėliais. Apkepkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Grybus sumaišykite su sūrio ir žaliųjų svogūnų mišiniu.
Žingsnis 3
Grybų, sūrio ir svogūnų mišinį apvyniokite aplink šoninę. Sudėkite šoninės stulpelius ant kepimo skardos ir kepkite 180⁰C temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos