Publikavimo data: 2024-03-24
Grybai su vištiena ir šonine
Įdaryti grybai - tai sotus karštas užkandis su sodriu šoninės skoniu. Jie gali tapti visaverčiu karštu patiekalu ir pakeisti pietus ar vakarienę. Įdarytus grybus galima patiekti kaip porciją arba kaip bendrą patiekalą su ryžių, spagečių ar bulvių garnyru. Kepti įdaryti grybai taps bet kurio stalo puošmena, juos lengva paruošti, kartu su įdaru džiugins originaliu skoniu.
Žingsnis 1
Atsargiai nuimkite grybų kojeles, nepažeisdami kepurėlių. Virtą vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Atskirame inde sumaišykite vištieną ir grietinę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Įdarą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite grybus ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Įdarykite grybų kepurėles paruoštu įdaru.
Žingsnis 3
Kiekvieną grybą apvyniokite šoninės gabalėliu. Dėkite į iki 190 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Iškeptus karštus grybus sudėkite į lėkštes ir patiekite. Papuoškite šviežiais špinatais arba žaliųjų salotų lapais ir nesmulkintais arba griežinėliais supjaustytais vyšniniais pomidorais.
Kategorijos