Grybų ikrai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Grybų ikrai

Klasikiniai grybų ikrai iš virtų grybų yra skani liesa masė, kurią galima naudoti kaip pyragų, pirožkų ir net koldūnų įdarą. Be to, grybų ikrų dedama į sriubas arba iš jų gaminami sumuštiniai. Kiekvienas gali juos pasigaminti namuose. Padės gardžių grybų ikrų su pomidorais ir svogūnais receptas. Paruoštą masę galima suvynioti į stiklainius, taip pat laikyti šaldytuve arba šaldiklyje. Paruošimui galite naudoti bet kokius miško grybus.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
55 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų ikrai Žingsnis 1
Pradėkite ruošti ikrus. Į puodą su grybais supilkite vandenį. Pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite grybus 20 minučių. Išvirusius grybus išmeskite į sietelį ir palikite 10 minučių nusausinti. Sumalkite per mėsmalę į švarų dubenį.

Žingsnis 2

Grybų ikrai Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Į gilią keptuvę įpilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir sudėkite svogūnus. Kepkite maišydami 3-4 minutes. Sudėkite morkas ir išmaišykite. Kepkite dar 4 minutes.

Žingsnis 3

Grybų ikrai Žingsnis 3
Sudėkite pomidorus. Pomidorus sumalkite mėsmale į dubenį su grybais. Įberkite druskos, pipirų ir likusio augalinio aliejaus. Į tą patį dubenį sudėkite morkų ir svogūnų mišrainę. Sudedamąsias dalis gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Grybų ikrai Žingsnis 4
Paruoškite grybų ikrus. Sudėkite mišinį į švarią gilią keptuvę. Pastatykite ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Virkite 50 minučių. Paruoštus ikrus sudėkite į švarų, sausą stiklainį ir įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos