Publikavimo data: 2024-03-30
Grybų ikrai
Klasikiniai grybų ikrai iš virtų grybų yra skani liesa masė, kurią galima naudoti kaip pyragų, pirožkų ir net koldūnų įdarą. Be to, grybų ikrų dedama į sriubas arba iš jų gaminami sumuštiniai. Kiekvienas gali juos pasigaminti namuose. Padės gardžių grybų ikrų su pomidorais ir svogūnais receptas. Paruoštą masę galima suvynioti į stiklainius, taip pat laikyti šaldytuve arba šaldiklyje. Paruošimui galite naudoti bet kokius miško grybus.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti ikrus. Į puodą su grybais supilkite vandenį. Pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite grybus 20 minučių. Išvirusius grybus išmeskite į sietelį ir palikite 10 minučių nusausinti. Sumalkite per mėsmalę į švarų dubenį.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Į gilią keptuvę įpilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir sudėkite svogūnus. Kepkite maišydami 3-4 minutes. Sudėkite morkas ir išmaišykite. Kepkite dar 4 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite pomidorus. Pomidorus sumalkite mėsmale į dubenį su grybais. Įberkite druskos, pipirų ir likusio augalinio aliejaus. Į tą patį dubenį sudėkite morkų ir svogūnų mišrainę. Sudedamąsias dalis gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite grybų ikrus. Sudėkite mišinį į švarią gilią keptuvę. Pastatykite ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Virkite 50 minučių. Paruoštus ikrus sudėkite į švarų, sausą stiklainį ir įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos