Grybų ikrai iš šaldytų grybų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Grybų ikrai iš šaldytų grybų

Klasikiniai grybų ikrai ruošiami iš virtų grybų, pridedant pomidorų ir svogūnų. Tačiau skanius grybų ikrus galite pasigaminti ir iš šaldytų grybų. Receptas labai paprastas. Gaminti galite imti bet kokius miško grybus arba skirtingų grybų mišinį. Rinkdamiesi juos prekybos centruose, visada turėtumėte atkreipti dėmesį į jų galiojimo laiką. Į ikrus geriau nedėti prieskonių, kad nesutrikdytumėte grybų skonio. Paruoštą užkandį galima naudoti kaip padažą arba blynų įdarą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
74 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Grybų ikrai iš šaldytų grybų Žingsnis 1
Nuplaukite grybus. Atšildytus grybus nuplaukite po vandeniu ir palikite juos nusausinti.

Žingsnis 2

Grybų ikrai iš šaldytų grybų Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Keptuvėje su augaliniu aliejumi svogūnus kepkite 4-5 minutes. Perkelkite svogūnus į maišytuvo dubenį.

Žingsnis 3

Grybų ikrai iš šaldytų grybų Žingsnis 3
Paruoškite grybus. Sudėkite grybus į tą pačią keptuvę, kurioje kepė svogūnai. Dėkite ant vidutinės ugnies. Kepkite 10 minučių, kol išgaruos skystis. Kartu su svogūnais ir druska perkelkite į maišytuvo dubenį. Susmulkinkite grybus ir svogūnus. Sudėkite pomidorų pastą ir sumaišykite. Perkelkite ikrus į tinkamą švarų indą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
grybų patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, grybų ikrai, šalti užkandžiai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, voveraičių sezonas, česnakų sezonas, be įprastų alergenų, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos