Grybų ikrai su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Grybų ikrai su česnakais

Iš grybų pagaminti ikrai yra tradicinis rusų patiekalas. Jie naudojami kaip padažas arba pyragų įdaras. Virti grybų ikrus iš virtų grybų su česnaku labai paprasta, o gaunasi pikantiški ir labai skanūs. Virti tinka bet kokie miško ar šiltnamio grybai. Jie turi būti gražūs, sveiki, be jokių įtrūkimų ir kirmėlių. Grybų ikrus su česnakais ir svogūnais galima patiekti iš karto. Taip pat pagal šį receptą galima gaminti pusgaminius, suvyniojant gatavą produktą į stiklainius.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
69 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų ikrai su česnakais Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Sudėkite grybus į puodą su šaltu vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite grybus 5 minutes. Išmeskite grybus į sietelį ir leiskite jiems visiškai nusausėti.

Žingsnis 2

Grybų ikrai su česnakais Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus ir grybus. Kepkite svogūną keptuvėje 3-4 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Perkelkite į maišytuvo dubenį. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė svogūnai, sudėkite grybus. Kepkite 20 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Kai grybai šiek tiek atvės, perkelkite juos į maišytuvo dubenį su svogūnais. Sudedamąsias dalis susmulkinkite kuo smulkiau. Perkelkite grybų mišinį į švarų, sausą dubenį. Sudėkite smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite. Paruoštus grybų ikrus perkelkite į švarų stiklainį, uždenkite dangteliu ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos