Publikavimo data: 2024-03-30
Grybų ikrai iš džiovintų grybų
Klasikiniai grybų ikrai gaminami iš virtų grybų. Tačiau jie gali būti gaminami ir iš džiovintų grybų. Pirmiausia grybai kelias valandas mirkomi ir verdami. Paruošti grybų ikrai iš džiovintų grybų būna labai skanūs. Gaminti galima naudoti bet kokius miško grybus. Tačiau skaniausius ikrus pavyks pagaminti, žinoma, iš baltųjų grybų. Svarbu, kad džiovinti grybai būtų kieti, o ne sutrupėję. Ant jų neturi būti kirmėlių.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti grybų ikrus iš džiovintų grybų. Išmirkytus džiovintus grybus nusausinkite ir nuplaukite. Sudėkite grybus į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite grybus 10 minučių. Palikite grybus nusausinti. Supjaustykite grybus mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite svogūną ir kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite grybus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite, kad susimaišytų. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Sudėkite keptuvės turinį į blenderio dubenį ir vidutiniu greičiu susmulkinkite ingredientus.
Kategorijos