Publikavimo data: 2024-03-30
Grybų ikrai iš grybų su lauro lapu
Žiemai skirti grybų ikrai iš ropių su svogūnais, česnakais ir morkomis yra skanus ir aromatingas patiekalas, kuris nepaliks abejingų. Juos galima tepti ant sumuštinių arba valgyti su garnyrais. Jis taip pat tinka kaip pyragų ar blynų įdaras. Tokių grybų ikrų gaminimo receptas paprastas. Norint jį pagaminti, paprastai naudojami didesni grybai. Ant tikrųjų opiatorių kepurėlių yra žvyneliai. Jei kepurėlė lygi ir šviesi, tai netikras opijokas.
Žingsnis 1
Paruoškite opiata ikrus. Sudėkite grybus į puodą su vandeniu. Pastatykite juos ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių. Išimkite grybus į sietelį ir nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Leiskite vandeniui nutekėti. Grybus sumalkite per mėsmalę giliame dubenyje arba blenderio dubenyje. Tame pačiame dubenyje sumalkite česnaką ir svogūną. Sudėkite grybus su svogūnais ir česnakais į keptuvę su alyvuogių aliejumi. Pašaukite ant vidutinės ugnies. Troškinkite 10-15 minučių, kol išgaruos visa drėgmė. Įberkite druskos ir pagardinkite lauro lapu. Sudėkite morkas. Išmaišykite. Padidinkite ugnį ir kepkite 5 minutes, kol morkos suminkštės. Kai ikrai atvės, supilstykite juos į sterilius stiklainius ir užsukite. Ikrus taip pat galima laikyti šaldiklyje 4 mėnesius.
Kategorijos