Publikavimo data: 2024-03-30
Grybų ikrai su morkomis
Grybų ikrų su morkomis receptas padės pasigaminti apetitą žadinantį preparatą žiemai. Ikrams paruošti reikės svogūnų, morkų ir bet kokių miško grybų. Grybų ikrai tepami ant sumuštinių arba dedami į garnyrus. Taip pat grybų ikrus su morkomis galima naudoti kaip pyragų įdarą. Jie susmulkinami mėsmale. Tačiau norėdami išgauti pastovesnę konsistenciją, galite naudoti trintuvą.
Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Ant viryklės pastatykite puodą su šaltu vandeniu. Sudėkite grybus. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas skepetaite. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 20 minučių. Išverskite grybus į sietelį ir palikite juos kriauklėje, kad nusivarvėtų.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies 3 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite morkas ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite ikrus. Susmulkinkite grybus mėsmale arba blenderiu. Sudėkite juos prie morkų ir svogūnų. Įberkite druskos, maltų raudonųjų pipirų, juodųjų pipirų ir lauro lapų. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir ant mažiausios ugnies troškinkite ingredientus 50 minučių. Pabaigoje įpilkite acto ir išmaišykite keptuvės turinį. Sudėkite ikrus į sterilius stiklainius ir užsukite.
Kategorijos