Grybų ikrai su pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Grybų ikrai su pomidorais

Grybų ikrai su pomidorais ir česnakais - puikus švelnus užkandis, tinkantis tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui. Juos galima suvynioti į stiklainius žiemai arba patiekti iš karto po gaminimo. Receptas paprastas. Tokius grybų ikrus paruoškite iš bet kokių grybų, įskaitant austres. Jie turi būti pilkšvi, be įtrūkimų ir matomų pažeidimų. Ant kepurėlių neturėtų būti dėmių. Pomidorai turi būti mėsingi ir sultingi.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
71 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų ikrai su pomidorais Žingsnis 1
Paruoškite grybų ikrus. Į keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite austrių grybus. Įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite. Kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, kol išgaruos drėgmė. Sudėkite svogūnus, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes. Į grybus ir svogūnus sudėkite pomidorus. Išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes. Sudėkite česnaką ir išmaišykite. Po 5 minučių nukelkite keptuvę nuo ugnies. Sudėkite ikrus į mažus stiklainius ir sandariai užsukite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite šiltu apklotu. Palikite visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos