Grybų koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Grybų koldūnai

Manų grybų koldūnai yra ypač švelnūs ir minkšti, todėl juos geriau dėti į lengvus daržovių sultinius, jie taip pat tinka pieniškoms sriuboms. Ruošiant pagal receptą, ingredientus reikėtų rinktis atidžiai. Konservuotų grybų sudėtis bus gana paprasta: vanduo, druska, citrinos rūgštis arba actas. Grybus geriau pirkti ne stikliniame indelyje, o skardinėje - taip į vidų neprasiskverbia saulės spinduliai, todėl grybai ilgiau išlieka švieži.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite manų kruopas. Supilkite pieną į puodą ir plona srovele supilkite manų kruopas. Kai manų kruopos išbrinks, maišykite, kad nenusėstų ant dugno. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir suberkite cukrų bei druską. Užvirkite košę, retkarčiais pamaišydami. Tada virkite košę dar 3-4 minutes, nuolat maišydami.

Žingsnis 2

Grybų koldūnai Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite svogūnus ir grybus. Kepkite maždaug 3-5 minutes. Tada susmulkinkite daržoves virtuviniu kombainu arba trintuvu.

Žingsnis 3

Grybų koldūnai Žingsnis 3
Paruoškite koldūnų tešlą. Dubenyje sumaišykite grybus ir košę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite koldūnų tešlą su trupučiu miltų.

Žingsnis 4

Grybų koldūnai Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu. Užvirkite ir šaukštu formuokite koldūnus. Įmerkite jį į vandenį, tada suberkite grybų mišinį ir ant mažos ugnies įmeskite į verdantį vandenį. Virkite koldūnus 5-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos