Publikavimo data: 2024-05-20
Grybų koldūnai
Manų grybų koldūnai yra ypač švelnūs ir minkšti, todėl juos geriau dėti į lengvus daržovių sultinius, jie taip pat tinka pieniškoms sriuboms. Ruošiant pagal receptą, ingredientus reikėtų rinktis atidžiai. Konservuotų grybų sudėtis bus gana paprasta: vanduo, druska, citrinos rūgštis arba actas. Grybus geriau pirkti ne stikliniame indelyje, o skardinėje - taip į vidų neprasiskverbia saulės spinduliai, todėl grybai ilgiau išlieka švieži.
Žingsnis 1
Paruoškite manų kruopas. Supilkite pieną į puodą ir plona srovele supilkite manų kruopas. Kai manų kruopos išbrinks, maišykite, kad nenusėstų ant dugno. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir suberkite cukrų bei druską. Užvirkite košę, retkarčiais pamaišydami. Tada virkite košę dar 3-4 minutes, nuolat maišydami.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite svogūnus ir grybus. Kepkite maždaug 3-5 minutes. Tada susmulkinkite daržoves virtuviniu kombainu arba trintuvu.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnų tešlą. Dubenyje sumaišykite grybus ir košę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite koldūnų tešlą su trupučiu miltų.
Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu. Užvirkite ir šaukštu formuokite koldūnus. Įmerkite jį į vandenį, tada suberkite grybų mišinį ir ant mažos ugnies įmeskite į verdantį vandenį. Virkite koldūnus 5-7 minutes.
Kategorijos