Publikavimo data: 2024-03-29
Grybų kotletai
Kiaulienos kotletai su grybais - nacionalinis lenkų patiekalas, užkariavęs viso pasaulio gurmanų širdis. Pagal receptą kiaulienos kotletai su grybais kepami orkaitėje. Norint kepti mėsą po grybų "antklode", reikia rinktis šviežią kiaulieną ir grybus, tada jie gaunasi labai švelnūs ir sultingi. Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba su garnyru. Kiaulienos kotletai su grybais yra labai sotūs. Jie yra minkštesni už kepsnius.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite ją paplotėliais. Išmuškite juos virtuviniu plaktuvu. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir džiovintų česnakų.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Supjaustykite grybus ir sudėkite juos į keptuvę. Išmaišykite ir pakepinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus kepimui. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite mėsą ant kepimo skardos. Ant viršaus išdėliokite keptus svogūnus ir grybus. Užpilkite šiek tiek grietinės. Tolygiai užberkite tarkuoto sūrio. Supilkite likusią grietinę. Kepkite patiekalą 20 minučių.
Kategorijos