Grybų mišrainė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Grybų mišrainė

Grybų mišrainė tampa populiari rudenį, grybų sezono metu, nors ją galima ruošti ištisus metus. Užtenka miško grybus pakeisti pievagrybiais, kurių bet kada galima nusipirkti parduotuvėje. Tokia mišrainė verdama su raugintais kopūstais, o sodrią spalvą patiekalui suteikia pomidorų pasta. Patiekite karštą, būtinai papildydami porcijas alyvuogėmis ir citrinos skiltele. Šis receptas puikiai tinka gavėnios meniu.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
78 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų mišrainė Žingsnis 1
Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Grybų mišrainė Žingsnis 2
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

Grybų mišrainė Žingsnis 3
Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 4

Grybų mišrainė Žingsnis 4
Nulupkite svogūnus, susmulkinkite juos.

Žingsnis 5

Grybų mišrainė Žingsnis 5
Alyvuoges ir agurkus supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 6

Grybų mišrainė Žingsnis 6
Supjaustykite citriną griežinėliais.

Žingsnis 7

Grybų mišrainė Žingsnis 7
Keptuvėje apkepkite grybus ir pusę svogūnų.

Žingsnis 8

Grybų mišrainė Žingsnis 8
Atskirai keptuvėje pakepinkite likusius svogūnus ir morkas. Į juos įpilkite pomidorų pastos.

Žingsnis 9

Grybų mišrainė Žingsnis 9
Užvirkite bulves. Kai vanduo užvirs, sudėkite raugintus kopūstus, agurkus, su svogūnais pakepintus pievagrybius ir pomidorų tyrėje pakepintas morkas.

Žingsnis 10

Grybų mišrainė Žingsnis 10
Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite druska bei pipirais, palikite troškintis 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos