Publikavimo data: 2024-03-24
Grybų mišrainė
Grybų mišrainė tampa populiari rudenį, grybų sezono metu, nors ją galima ruošti ištisus metus. Užtenka miško grybus pakeisti pievagrybiais, kurių bet kada galima nusipirkti parduotuvėje. Tokia mišrainė verdama su raugintais kopūstais, o sodrią spalvą patiekalui suteikia pomidorų pasta. Patiekite karštą, būtinai papildydami porcijas alyvuogėmis ir citrinos skiltele. Šis receptas puikiai tinka gavėnios meniu.
Žingsnis 1
Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Nulupkite svogūnus, susmulkinkite juos.
Žingsnis 5
Alyvuoges ir agurkus supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 6
Supjaustykite citriną griežinėliais.
Žingsnis 7
Keptuvėje apkepkite grybus ir pusę svogūnų.
Žingsnis 8
Atskirai keptuvėje pakepinkite likusius svogūnus ir morkas. Į juos įpilkite pomidorų pastos.
Žingsnis 9
Užvirkite bulves. Kai vanduo užvirs, sudėkite raugintus kopūstus, agurkus, su svogūnais pakepintus pievagrybius ir pomidorų tyrėje pakepintas morkas.
Žingsnis 10
Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite druska bei pipirais, palikite troškintis 30 minučių.
Kategorijos