Publikavimo data: 2024-06-12
Grybų mišrainė "Seserys voveraitės"
Nuo rugsėjo pabaigos iki spalio pradžios Maskvos regione būna tikras grybų bumas. Miškuose gausu skanių ir sveikų grybų. Mūsų šeima labai mėgsta ryškias ir apetitą žadinančias voveraites. Rudenį iš jų gaminame suktinukus žiemai, taip pat ruošiame grybų sūdytus grybus. Norėčiau pasidalyti gardžiu receptu.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite grybus.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūnus ir bulves.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite grybus ir sudėkite juos į keptuvę.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite kubeliais, o svogūną - plonais griežinėliais. Sudėkite juos į keptuvę su grybais.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite 150 ml vandens.
Žingsnis 6
Uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 7
Stiklinėje sumaišykite šaukštą miltų ir 100 ml vandens. Maišykite, kol ištirps gumulėliai.
Žingsnis 8
Į keptuvę supilkite miltų ir vandens mišinį bei šiek tiek augalinio aliejaus.
Žingsnis 9
Dėl skonio įdėkite lauro lapelį, gerai išmaišykite ir vėl uždenkite.
Žingsnis 10
Troškinkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių, kol visiškai iškeps.
Žingsnis 11
Supilkite į lėkštes ir patiekite iš karto, kol sriuba karšta. Gero apetito!
Kategorijos