Publikavimo data: 2024-04-08
Grybų sriuba
Užšaldytos opiatos leidžia mėgautis grybų sriubos skoniu ir aromatu net ir žiemą. Tradicinėje rusų virtuvėje yra daugybė receptų su opiatais ir kitais šaldytais ar džiovintais grybais. Tačiau sriuba su opiatais, šaldytais nesmulkintais ir tvarkingais grybais, šiame sąraše užima atskirą vietą dėl įdomios patiekalo išvaizdos. Sriuba su šaldytais nesmulkintais grybais ruošiama pagal receptą su lengvu daržovių sultiniu ir tinka besilaikantiems sveikos mitybos.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Ant kepimo skardos sudėkite atšildytas opiates ir džiovinkite 200 laipsnių temperatūroje, kol lengvai apskrus. Kol grybai kepa, pradėkite ruošti sultinį.
Žingsnis 2
Išvirkite sultinį. Į sriubos puodą sudėkite pusę svogūno, supjaustytas morkas, salierus ir petražolių šaknis. Užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Į sultinį įberkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir druskos. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 15 minučių, kol morkos išvirs. Šiek tiek atvėsinkite ir nukoškite sultinį, išimdami visas daržoves ir prieskonius.
Žingsnis 3
Paruoškite morkų traškučius patiekimui. Ištraukite grybus iš orkaitės, išimkite juos iš kepimo skardos ir išklokite skardą kepimo popieriumi. Ant popieriaus išdėliokite morkų apskritimus ir kepkite 10-15 minučių, kol lengvai apskrus. Atvėsinkite ir traškučius sulaužykite į 2-3 dalis.
Žingsnis 4
Paruoškite sriubą. Užvirinkite sultinį, sudėkite džiovintus grybus ir bulves. Paragaukite sriubą ir pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sumažinkite ugnį ir virkite sriubą apie 20 minučių, kol bulvės išvirs. Išjunkite sriubą ir į sriubą suberkite susmulkintas žoleles.
Kategorijos