Publikavimo data: 2024-03-30
Grybų sriuba iš džiovintų pievagrybių
Grybų sriuba iš džiovintų pievagrybių būna minkšta, turtingo skonio. Ji yra malonaus, ryškaus skonio. Tai geras dietinio ir lieso patiekalo variantas. 100 g produkto yra tik 30 kalorijų. Pievagrybiuose gausu įvairių vitaminų ir mikroelementų. Džiovinti grybus namuose nėra sudėtinga, tačiau tai užtrunka ilgai. Greičiausias paruošimo būdas naudojant elektrinę džiovyklę.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubos pagrindą. Pakepinkite morkas ir svogūnus keptuvėje augaliniame aliejuje, kol jie taps auksiniai. Sudėkite grybus. Įberkite druskos, pipirų. Toliau kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Pereikite prie paskutinio veiksmo. Ant viryklės užvirinkite vandenį. Sudėkite bulves. Virkite 5 minutes. Sudėkite grybus, morkas ir svogūnus. Dar šiek tiek pasūdykite. Užvirkite. Virkite 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Kategorijos