Grybų sriuba su grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Grybų sriuba su grietinėle

Yra daug grybų sriubos su grietinėle receptų: su bulvėmis, morkomis ir kitais ingredientais. Klasikinis kreminės grybų sriubos receptas neturi nieko papildomo patiekalo sudėtyje - jo skirtumas yra ryškus kreminis grybų skonis. Šiame kreminės sriubos recepte rekomenduojama naudoti šviežius grybus ir gana riebią natūralią grietinėlę. Jei laikysitės recepto, grybų sriuba gausis kaip švelni grietinėlė.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
67 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų sriuba su grietinėle Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir gerai įkaitinkite. Kepkite svogūną keptuvėje 4-5 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite grybus. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos skystis, 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Grybų sriuba su grietinėle Žingsnis 2
Paruoškite kreminę sriubą. Į puodą sudėkite pakepintus grybus ir svogūnus, užpilkite juos vandeniu, kad visiškai apsemtų. Virkite ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Supilkite grietinėlę ir virkite sriubą dar 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Puodo turinį supilkite į trintuvą. Mišinį plakite iki kreminės konsistencijos. Įberkite žiupsnelį muskato riešuto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos