Publikavimo data: 2024-03-26
Grybų sriuba su grietinėle
Yra daug grybų sriubos su grietinėle receptų: su bulvėmis, morkomis ir kitais ingredientais. Klasikinis kreminės grybų sriubos receptas neturi nieko papildomo patiekalo sudėtyje - jo skirtumas yra ryškus kreminis grybų skonis. Šiame kreminės sriubos recepte rekomenduojama naudoti šviežius grybus ir gana riebią natūralią grietinėlę. Jei laikysitės recepto, grybų sriuba gausis kaip švelni grietinėlė.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir gerai įkaitinkite. Kepkite svogūną keptuvėje 4-5 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite grybus. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos skystis, 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite kreminę sriubą. Į puodą sudėkite pakepintus grybus ir svogūnus, užpilkite juos vandeniu, kad visiškai apsemtų. Virkite ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Supilkite grietinėlę ir virkite sriubą dar 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Puodo turinį supilkite į trintuvą. Mišinį plakite iki kreminės konsistencijos. Įberkite žiupsnelį muskato riešuto.
Kategorijos